Zorgeloos...

Momenteel luister ik graag Duitse liedjes. Vooral als het buiten regent, en de koude wind tegen mijn sjaal en jas waait en me probeert van de weg af te blazen. Juist dan doet het me goed om een liedje te luisteren, om van binnen weer warm te worden. En die door mij zo geliefde warmte komt zeker. Via mijn oren bereikt het direct zijn doel en verwarmt het mijn ziel. Het is bijna als een klein knisperend vuurtje, een knetterend haardvuur, dat me aangenaam licht omhelst. Genieten geblazen... vandaag weer.

Voordat de maandagochtend weer de kop op steekt, ga ik op zondag graag eropuit in de stad. Om even kracht bij te tanken. Vaak zonder doel, mijn handen diep weggestopt in mijn jaszakken, meestal met mijn hoofdtelefoon op mijn hoofd.

Vor mir liegt ein Berg,
für den ich Anlauf brauch. (Voor me ligt een berg, waarvoor ik een aanloop nodig heb)
Der erste Schritt fällt immer leicht,
fühl mich fast schwerelos,
wie ein Astronaut. (De eerste stap is altijd eenvoudig, ik voel me bijna gewichtsloos, als een astronaut)

Ich seh den Mond nur am Tag,
der Himmel ist klar,
die Sonne brennt. (Ik zie de maan alleen overdag, de hemel is helder, de zon schijnt)
Ein Auto fährt am Horizont,
Staub vermischt sich mit Wolken am Firmament. (Een auto rijdt richting de horizon, stof mengt zich met wolken aan de hemel.)

Ich lauf nach Gefühl,
einfach nach Gefühl
bis zum Morgengrauen. (Ik loop op gevoel, gewoon op gevoel, totdat de zon opkomt)
Sorgenfrei,
einfach sorgenfrei.* (Zonder zorgen, gewoon zonder zorgen)

Clueso slaat de spijker op zijn kop. Vol gevoel en overgave. En ik besluit vol overtuiging om na mijn hoofd nu ook mijn lichaam te belonen met een frisse en hete muntthee, waar ik gelukkig van word. Niet ver hiervandaan ligt één van mijn favoriete cafés, Café Fetch. En ik krijg zin om daar lekker te gaan zitten. Mijn mobiel ligt thuis, ik ben alleen. Het doel van mijn kleine reis te voet wordt maar door één ding bepaald – mijn hart. En zo voelen deze momenten met een warme beker thee in mijn handen als vakantie. "Feel good", lees ik, en ik knik instemmend. Dat doe ik zeker.

Hallo tevredenheid, mijn kleine geluk. Kom erbij, en ga met me mee.

Onze omgeving is zo belangrijk... vinden jullie ook niet? Genieten is belangrijk. En we moeten het leven en onze vrije tijd bewust beleven, of niet soms? Ingewikkelde outfits heb ik dus vandaag bewust vermeden. "Ready to wear", schiet door mijn hoofd. En op dit moment denk ik: "Hee, Street One heeft gelijk." Het is leuk om jezelf op te doffen. Om te bedenken wat je aan gaat trekken, wat je met elkaar wilt combineren. Maar soms moet je dat ook kunnen laten vallen. Daar hou ik van. Iedereen heeft zo zijn favoriete kledingstukken. Die altijd kunnen. Jullie ook? Mijn outfit van vandaag is er zo eentje. Ik draag de schattige blouse met een lange knoopsluiting, een staande kraag en leuke borduursels. 100% katoen, heerlijk licht. De jas in de supertrendy kleur mossy green past daarbij als Yin bij Yang. Volgens mij ga ik lang plezier hebben van beide kledingstukken. Ongecompliceerd, altijd goed gekleed. Klaar.

Ik drink mijn thee op en ga langzaam weer op huis aan. Ik verlies me weer in de muziek, die me naar huis begeleidt. En ik voel me gewichtsloos. Als een astronaut...

Ik wens jullie ook dit soort momenten toe in de komende week. Momenten waarop jullie tijd voor jezelf nemen. Die jullie vleugels geven. Kracht geven.

Op het leven! Jess

*Clueso, "Sorgenfrei"