De blauwe blouse: Van chic tot casual

De blauwe blouse

De blauwe blouse is soms saai en eentonig, maat het is ook een modieuze kameleon die elk uitstraling van chic tot casual beheerst. Hier kunt u lezen welke snit u het beste kunt combineren voor een optimaal resultaat.

De blauwe blouse: Het fashion-potentieel van wat ooit een muurbloempje was

Zeg niet zomaar blauwe blouse tegen een blauwe blouse. Het kleine spectaculaire zusje van de klassieke witte business-top, dat lange tijd verwaarloosd werd, kan eindelijk haar potentieel tonen met verschillende snitten, in casual XXL maten, met franjes, ruches en/of extra lange mouwen die eindelijk tonen hoeveel potentieel ze heeft. Gecombineerd met spijkerbroek en shorts, attractief als off-shoulder-model, asymmetrisch of extra lang: De blauwe blouse heeft een must-have status veroverd. Of anders gezegd: twee-drie modellen horen zeker in de kleerkast.

De klassieke hemdblouse opnieuw geïnterpreteerd

De klassieke hemdblouse

Daarbij wordt de klassieke hemdblouse in geen enkel geval afgeschreven. Eenvoudig of met enkel een discreet patroon, licht getailleerd en met een eenvoudige kraag, blijft het een klassieker voor kantoor, waarmee je nooit, echt nooit, iets verkeerd kunt doen. Maar: Met een franje of haaienkraag en een meer gedurfde print wordt het eenvoudige basic stuk een aantrekkelijke blikvanger. Gecombineerd met een potloodrok of een zwarte broek zijn jullie zakelijk maar toch niet uniform aangekleed. Wanneer je echter het eenvoudige kledingstuk met used jeans en sneakers combineert, ontstaat er een verplichte casual look.

De lange blauwe blouse: Insteken is mogelijk, uit laten hangen ook

De lange blauwe blouse

Er zijn veel nieuwe speltypen ontstaan alleen al door het feit dat de blauwe blouse veel meer stof heeft gekregen: Trefwoord lange blouse. Insteken of luchtig laten hangen? Beide zijn goed en passen met een meer formele look (met T-shirt en business-broek) of een meer casual uitstraling (met jeans en sneakers). Er moet echter één eenvoudige regel in acht worden genomen: als het onderste stuk wijd gesneden is, moet de blouse erin gestoken worden. Wanneer u eens een strak gesneden kledingstuk draagt, kan je de lange blouse er laten uithangen. In beide gevallen wordt je figuur perfect in balans gebracht. Uitgesloten hiervan is uiteraard een bewuste "Slobbberlook". Welke charme je uiteindelijk uitstraalt, hangt dan in principe van je schoenenkeuze af. Neiging om beter te zijn met een hieltje.

Blikvanger: De blauwe blouse achterstevoren

Aan de rand: Definitief niet geschikt voor een dagje op kantoor, maar een opmerkelijke variante voor een wandeling in de stad of in het ijssalon is blauwe blouse die achterstevoren is aangetrokken, dus 180 graden gedraaid, zodat de knopen zich aan de achterkant bevinden. Voor een opvallende ruguitsnijding of een off-shoulder-effect vijf om meer knopen openlaten. Maar ook gesloten kan het er goed uitzien, vooral er op de oorspronkelijke rug franjes, ruches of andere applicaties bevestigd zijn, die nu aan de voorkant zitten.

Off-shoulder-trend: Zelfgemaakt carmenblouse

Zomer, zon, blote schouders: De off-shoulder-trend heeft zich met de zegetocht van de carmenblouse definitief ingeburgerd. Ze zomerse, romantische modellen kunnen in principe door elke vrouw gedragen worden en passen even goed bij skinny jeans als bij een potloodrok, bij sierlijke sandaaltjes of elegante pumps. Praktisch: Een klassiek gesneden blauwe blouse kan je zeer snel in een dergelijk, attractief trendstuk veranderen: Gewoon een mode in oversize kiezen, de bovenste knopen openlaten en de kraag van de blouse losjes over de schouder laten schuiven. De hele zaak ziet er perfect uit als je de twee uiteinden van de blouse aan elkaar bindt. Zichtbare schouderbandjes verstoren de hele look, draag altijd een strapless BH voor alle offshoulder-varianten.

Voor een lang leven van de blauwe blouse: het correcte onderhoud

blauwe blouse

Je nieuwe blauwe blouse kan je lang plezier geven en snel één van uw lievelingsstukken worden. Ook omdat ze zich zo heerlijk bij verschillende stijlen laat combineren. Let daarom op een paar eenvoudige tips bij het onderhoud, zo blijft de blouse altijd in vorm, verliest ze niets van haar kleurenpracht en ze ziet er niet gekreukt of vervormd uit. Het belangrijkste principe: Blouses altijd enkel samen met blouses in de wasmachine steken. Zo wordt een gelijkmatige wateropname gegarandeerd en het droogzwieren veroorzaakt dan geen hardnekkige rimpels. In principe nooit op meer dan 30 graden wassen en het toerental bij het drogen zo laag mogelijk houden. De blauwe blouse moet bij het wassen volledig worden dichtgeknoopt en aansluitend onmiddellijk op een kleerhanger worden gehangen om te drogen. Bijkomende tip: Vlekken en eventuele zweetranden voor het wassen met galzeep behandelen.

Feit: De blauwe blouse is een allround-kunstenaar

Vrouwelijke franjes en romantische ruches, XXL-strikken en de wikkellook, een asymmetrische snit en creatieve ontwerpen - de blauwe blouse heeft momenteel een goed gevulde "accessoirekoffer" bij zich, waar de ontwerpers zich naar hartenlust uit bediend hebben. Het resultaat zijn modellen die er romantisch, sensueel, elegant, chic en verfijnd, casual, nonchalant, maar ook spectaculair kunnen uitzien. De blauwe blouse is een allround-kunstenaar. Laat je door zijn toverkracht begeesteren. In onze shop vindt je gegarandeerd een variante die perfect bij je past. Misschien zelfs meerdere.

Jullie Street One-redactie