Pak je handbagage maar in! 5 tips voor een korte vakantie

Wat dacht je van een weekendje Milaan, Barcelona of Rome? In de lente willen we er graag op uit trekken. Nu de temperaturen nog mild en niet zo hoog zijn is het geweldig om een Zuid-Europese metropool te bezoeken - ook voor een weekendje.

Als de betaalbare vlucht geboekt is en je beste vriendin/partner overtuigd is, is het tijd om je spullen in te pakken. Voor drie dagen is handbagage voldoende - als je maar slim inpakt en op een paar dingen let. Hier zijn onze tips.

1. Neem basics mee

Neem kleding mee die gemakkelijk met elkaar gecombineerd kan worden - bijvoorbeeld meerdere effen (het liefst witte) tops, die je kunt combineren met shorts of een rok.

2. Draag warme kleding onderweg

Neem in elk geval een dikkere jas mee - want in april kan het 's avonds nog fris worden. Om plaats te besparen in je koffer kun je de jas het best onderweg dragen en opbergen zodra je aangekomen bent.

3. Pak plaatsbesparend in

Het klinkt misschien gek, maar opgerold neemt kleding beduidend minder plaats in! Een fijn bijkomend effect: het kreukt ook niet zo snel.

4. Twee paar schoenen is genoeg

Ook als je veel leuke exemplaren in de kast hebt: twee paar schoenen - sportieve sneakers en chiquere avondsandalalen, zijn beslist genoeg. Bij twijfel geldt: comfort gaat voor elegantie - tijdens lange stadswandelingen wil je zeker geen blaren krijgen.

5. Zeep in plaats van douchegel

Duidelijk: volgens de EU-richtlijn zijn in de handbagage alleen vloeistoffen met een totaal volume van 1 liter toegestaan. Losse verpakkingen mogen elk slechts 100 ml bevatten. Wat te doen? Pak in plaats van douchegel een stuk zeep in. Hiermee kun je niet alleen je lichaam, maar ook je haren wassen. Handig!

Wij wensen je veel plezier op je korte vakantie!