Een dag in een jumpsuit

Ik moet toegeven, je moet een beetje lef hebben om jumpsuit te dragen. Het kledingstuk wordt dan wel ieder seizoen opnieuw geïnterpreteerd door de designers, maar het blijft een kledingstuk dat lang niet iedereen in de kast heeft hangen. Waarom? Misschien omdat het gewoon een beetje onwennig voelt om een broek en een shirt als één kledingstuk te dragen. Ik doe de test: hoe geschikt is de jumpsuit nou echt voor een doordeweekse dag?

Mijn favoriet heb ik al snel gevonden: de broek met korte pijpen is gemaakt van blue denim en heeft een casual look. 's Morgens merk ik al een groot voordeel van de jumpsuit: nog nooit was ik zo snel aangekleed – ik hoef namelijk niet meer uit verschillende shirts te kiezen. Een blazer erover en klaar is de outfit. Aangekomen op kantoor regent het complimenten voor de coole outfit. Wauw! Heb ik me voor niks zorgen gemaakt.

Vrije avond! Het weer is heerlijk, dus spreek ik af met mijn vriend om spontaan aan het water te gaan wandelen. Mijn loafers wissel ik in voor slippers en ik voel me in deze ontspannen outfit geweldig. Eerste gevoel: hoe langer je hem draagt, hoe "normaler" de jumpsuit wordt.

Nu wordt het langzaam donker en ik laat de jumpsuit nog één test ondergaan. Kan de jumpsuit er ook elegant uitzien? Ik ben immers door een vriendin uitgenodigd op een chique rooftop party en wil er in ieder geval top uitzien. Thuis ruil ik mijn slippers in voor hoge hakken, trek er een glanzend bomberjack over aan en doe rode lippenstift op. Wauw! Als ik in de spiegel kijk, ben ik zeer tevreden met mijn outfit.

Eenmaal aangekomen op het feest krijg ik veel goedkeurende blikken en voel ik me perfect gekleed. Wie had gedacht dat de jumpsuit er zo chic uit kon zien? De jumpsuit is definitief geslaagd voor mijn test!

Jumpsuits bij Street One