Schoudervullingen - Back to the 80´s

Lieve lezeres, ik hoop dat je een goed weekend hebt gehad. Morgen is het al weer maandag, maar voor de dagelijkse sleur weer begint, wil ik graag met je terug in de tijd, naar de jaren ’80.

Ik ben in de jaren ’80 geboren en heb de trend waarover ik het nu wil hebben dus maar zijdelings meegemaakt. Daarom verheug ik me er nog meer op dat ik de trend nu als mode-slachtoffer mag beleven. Waar gaat het over?

Let´s talk about: schoudervullingen

Hoelang bestaan schoudervullingen al?

Al in de 17e eeuw werden de schouders van de "elite" geaccentueerd door vullingen. In die tijd werden ze beschouwd als een symbool van macht die alleen door mannen werden gedragen.

Vele jaren later, in 1932, gebruikte kostuumontwerper Gilbert Adrian voor het eerst de vormgevende accessoires in de damesmode om een bijna rechthoekig kostuum voor actrice Joan Crawford te creëren, die veel te brede schouders had voor haar rol in de film Letty Lynton.

De geboorte van de schoudervulling als modetrend!

In de jaren ‘80 beleefde de mode voor schoudervullingen zijn renaissance. Een van de bekende vertegenwoordigers van de merken die destijds hun tempel op de cultuur van schoudervullingen zetten, was Thierry Mugler, die onlangs naast Heidi Klum te zien was bij GNTM. Ook in de politiek waren schoudervullingen een must-have op modegebied.

En nu zijn ze weer terug. Ook bij ons kun je nu schoudervullingen krijgen, maar die zijn zo'n beetje de meest praktische die ik gezien heb, want je kunt ze eruit halen! Dat betekent dat de vullingen niet vervormen na het wassen. Je maakt gewoon de drukknop los en stopt het shirt in de wasmachine. Natuurlijk kun je de vullingen ook met de hand wassen om te voorkomen dat ze gaan klonteren.Gewoon geniaal!

Onder "Shop the Look" heb ik onze schoudervullingen voor je verzameld. Ga jij de nieuwe/oude trend uitproberen? Ik in ieder geval wel.

Als je durft, post dan een foto met jouw look op Instagram. Je kunt het beste #StreetOne gebruiken, dan kan ik hem niet missen ;-)

Een goed begin van de nieuwe week...XoXo, Jess

Shop the Look:

Neem contact met ons op

Service- en bestelhotline

Ma-vrij 08:00-18:00 uur
Normaal vast netwerktarief van je telefoonprovider, het mobiele telefoontarief kan verschillen.

Betaalmogelijkheden
Vooruitbetaling
Verzendmogelijkheden
PostNL - Logo
Social Media
Landenselectie