DRESSCODE Casual Business

+ 3 nieuwe looks voor heren

Heb je binnenkort een sollicitatiegesprek? Of komt er een belangrijke zakenreis aan? Misschien belandt de langverwachte uitnodiging van een zakenpartner in je mailbox? Gewenste dresscode: casual business!

Maar wat betekent dat eigenlijk? Hoe je er perfect uitziet met de dresscode casual business en welke looks stijlvolle heren het beste kunnen kiezen, onthult Street One MEN hier.

Wat is casual business?

Casual business is een dresscode voor heren en dames die uit Amerika stamt. In sommige bedrijven wordt op Casual Friday bewust gekozen voor de relaxte en casual stijl. Maar ook op alle andere dagen, in je slimme en snelle leven van elke dag, is deze dresscode mogelijk.

Bij de dresscode casual business hoeven heren geen pak te dragen: casual en comfortabele zakelijke kleding is dan op zijn plaats. Deze dresscode is in principe comfortabel en sportief en ziet er toch altijd netjes uit.

Ben je op zoek naar een passend zakelijk overhemd, een moderne pantalon en een trendy colbert? Dan ben je in de onlineshop van Street One MEN altijd aan het juiste adres.

HOE wordt de casual business-look voor heren gedefinieerd?

-KLEUREN/PATRONEN: Met de dresscode casual business zijn kleuren en veel patronen toegestaan en welkom. Alles wat degelijk, modern en niet té is, is absoluut oké. Vooral moderne T-shirts & polo's, overhemden, button-down overhemden, pantalons, chino's en colberts zijn ideaal voor een professionele casual business-look. Polkadots, bloemmotieven of neonprints zijn absolute no-go's, evenals alle patronen en kleuren die teveel doen denken aan een vakantieoutfit.

-STIJL: De perfecte casual business-looks voor heren stralen competentie en betrouwbaarheid uit en moeten er toe bijdragen op het werk coöperatief en als teamplayer over te komen. Als man met stijl zal je dat met de mode van Street One MEN heel gemakkelijk af gaan.

-STOF/MATERIAAL: Wat stofsoorten en structuren betreft, kun je kiezen van fijn en opvallend tot grover. Ook stevige katoenen stoffen of strak geweven wollen stoffen zijn ideaal voor deze dresscode. Ook denim en corduroy zijn materialen die niet mogen ontbreken bij het creëren van casual business looks voor heren. Maar vergeet een ding niet: het materiaal van de kleding mag geen used-look zijn en mag er nooit ruig of te hip uitzien.

-SNIT: Duidelijke, nauwsluitende snitten kunnen net zo goed als wijde pasvormen.

-DETAILS: Kledingstukken met een hoogwaardige afwerking kunnen heel goed. Modieuze details in de verwerking of elegante naden zijn welkom. Leren schoenen en subtiele maar modieuze accessoires maken de casual business look voor heren perfect af.

WAAR & WANNEER is de casual business-look voor heren ideaal?

GELEGENHEDEN & REIZEN

Casual business straalt modieuze betrouwbarheid en degelijkheid in je look uit. Deze dresscode is dus eigenlijk principieel gericht op de formele kantoorwereld. Maar de casual business-look is ook geschikt als dresscode voor interne meetings, workshops, after-work-bijeenkomsten, uitstapjes, bedrijfsevenementen of een casual business brunch.

Ook op zakenreizen is de casual business-look voor heren ideaal. Je bent altijd chic, professioneel en toch comfortabel gekleed in het vliegtuig, in de auto, in het hotel of in contact met zakelijke collega's.

CASUAL FRIDAY

Casual Friday is niet alleen een manier om in de stemming te komen voor het weekend. De Amerikaanse uitvinding van de casual en informele Friday-look op kantoor maakte de weg vrij voor de “casual” dresscode. In veel bedrijven is het bij het personeel heel populair om Casual Friday te vieren. De informelere stijl maakt in sommige bedrijven niet alleen de hiërarchie minder belangrijk, maar ook de interne communicatie op verschillende managementniveaus wordt vaak relaxter.

CASUAL & SMART CASUAL

In vergelijking met de dresscode "casual business", is de "dresscode casual" ook van toepassing op informele gelegenheden. Daarbij is vrijetijdskleding ook toegestaan. Aandacht besteden aan een verzorgd uiterlijk moet echter altijd een basisvoorwaarde zijn.

Ook in de herenkleding bestaat de "dresscode smart casual". Dat is het chiquere broertje van "casual", maar dan met een twist. Als je meer wilt weten over dresscodes voor heren, informeer dan eens bij Street One MEN.

TWIJFEL JE? GEWOON VRAGEN!

Voor veel uitnodigingen is de dresscode vooraf niet gespecificeerd. Dat betekent natuurlijk niet dat je in shorts en sandalen kunt komen. Om ervoor te zorgen dat je de juiste kleding draagt voor een gelegenheid, is het raadzaam om direct aan de gastheer te vragen wat de passende dresscode is. Dit bespaart tijd, gênante situaties en geeft tegelijkertijd aan dat het event, het onderwerp of de bijeenkomst echt belangrijk voor je is.

Als je ondanks je inspanningen van tevoren toch niet precies weet wat de dresscode van de dag of het evenement is, is casual business absoluut altijd een goede keuze. De klassieke business-look, maar dan iets minder formeel, zo kan de casual business dresscode perfect omschreven en ook door jou toegepast worden.

VERMIJD FLATERS

Hoewel er veel manieren zijn om casual business als dresscode perfect toe te passen, moet je ook voorzichtig zijn. Alles wat te veel op een vrijetijdslook lijkt, moet je vermijden. De dresscode mag nooit te informeel worden opgevat. Ook korte broeken, shorts en sandalen horen ook niet in een zakelijke omgeving.

Mocht je er toch niet achterkomen wat de gewenste dresscode is, dan is hier onze tip: ga voor de “dresscode business” en laat (dan) de stropdas gewoon achterwege. Dit kun je altijd easy toepassen en is wat stijl betreft altijd en goede keuze! Want bij twijfel geldt bij events namelijk het volgende: je kunt altijd beter overdressed dan underdressed zijn.

DOs & DON’Ts bij de casual Business-look voor heren?

JA Jeans/denim in donkerblauw of zwart dragen.

NO Vermijd in het algemeen modellen met used-details en sterke wassingen.

JA Je mag de stropdas thuis laten.

NO Vermijd opvallende sieraden! Je kunt er beter een sportief horloge of een elegante sjaal bij dragen.

JA Broeken voor elke dag, chino's, pantalons, overhemden, poloshirts, T-shirts zonder print, colberts, blousons, shirts met lange mouwen.

NO Shorts, bermuda's en korte denims horen niet thuis in de casual business-look voor heren.

JA Overhemden met kraag zijn ideaal. Ga voor wit, lichtblauw, roze of donkerblauw – daarmee zit je altijd goed en deze kleuren passen bij vrijwel iedere man en kleurtype.

NO Vermijd overhemden met korte mouwen, die zien er te vakantieachtig uit. Het beste alternatief: een poloshirt zonder opdrukken of prints.

JA Een modern pak zonder stropdas staat altijd. Probeer ook eens de combinatie van chino, colbert en daaronder een overhemd of een glad shirt met lange mouwen.

NO Tanktops, sportkleding, hoodies, fleece jassen en shorts horen niet tot de casual business dresscode voor heren.

Casual business bij Street One MEN: de nieuwe looks voor heren!

Look 1

Look 2

Look 3