Nieuwe styling-ideeën voor blouses

Blouses voor vrouwen en overhemden voor mannen? Deze regel geldt al lang niet meer, want we vinden beide kledingstukken terug in vrouwelijke garderobes. Wat is het verschil tussen beide? De blouse is gebaseerd op het herenoverhemd maar is rechter van model en zit iets luchtiger. De mix van een klassieke pasvorm met een kraag en de wat luchtigere pasvorm bij dames is bijna oneindig te combineren en is de juiste keuze voor vele gelegenheden – zowel op kantoor in combinatie met een pantalon als in onze vrije tijd met jeans. De blouse kan chic of casual worden gedragen, waardoor het een populaire allrounder is waar we nooit genoeg varianten van kunnen hebben.
Wit en lichtblauw (graag ook in een chambray-look) zijn als basics perfect voor alle outfits. Zelfs casual gecombineerd ziet iedere look er daarmee volwassen en minimalistisch uit. Voor meer speelsheid zorgen strepen of kleine prints met grappige motieven. Vooral zakelijke looks krijgen daardoor een zorgeloos accent, terwijl de look toch netjes blijft.

3 stylingtips voor blouses

U kunt niet alleen spelen met de verschillende varianten van de blouse, u kunt er met kleine stylingkneepjes ook voor zorgen dat de blouse een echt it-piece wordt. Wij hebben de mooiste trucjes direct uitgetest.

Mouwen oprollen

Klinkt simpel, is het ook. Het is wel van belang hoe de mouwen omgeslagen worden. Gewoon oprollen is iets uit het verleden. Sla het laatste derde deel van de mouwen compleet om. Rol dan de mouwen twee keer vanaf de onderkant op. Aan het einde komen de manchetten er nog een stukje onderuit, wat een mooie blikvanger is.

Wikkellook

Dit trucje is bijzonder handig als u direct na het werk naar een volgende afspraak gaat. Misschien voor een drankje met een vriendin of een etentje met uw geliefde? Knoop het overhemd tot de drie bovenste knopen los en steek de zijkant met de knopen aan de tegenoverliggende kant in de broek. Doe hetzelfde met de kant zonder knopen en open de bovenste knopen. Supervrouwelijk!

Boord vastknopen

Ook hier zorgt een kleine moeite voor groots resultaat. Knoop de onderste uiteinden van het overhemd één keer samen. Dit kleine detail is vooral onder blazers een speelse blikvanger.