Trend: Shading colours – zo draag je de look

De combinatie van knalrood en nog knallender roze is hét trendpaar van dit jaar. Wie niet houdt van zo’n opvallende look, kan in plaats van knalroze ook een zachte rozetint zoals onze kleur “studio rose” combineren met “big red”. Of je nu een rode blouse combineert met een roze cardigan of een roze shirt met een roodgebloemde broek – wie in 2017 de toon wil zetten, mixt tinten dat het een lieve lust is. Shading colours is de naam van de trend, die een ontwikkeling van de colour blocking-trend is, waarbij complementaire kleuren met elkaar gecombineerd worden (bijvoorbeeld rood en blauw of geel). Bij shading worden echter alleen kleuren met elkaar gecombineerd die tot dezelfde kleurfamilie behoren. De combinatie van rood en roze is de vrouwelijkste variant van de shading-trend, en combineert de krachtige uitstraling van rood met de rustige look van roze. Een spannende, energieke outfit is gegarandeerd! Hoe je een bijpassende make-uplook creëert bij een outfit met opvallende kleuren, heb ik je al verteld. Hier lees je een paar tips over hoe je de shadingtrend draagt – voor beginners en gevorderden. ;)

Weet je niet zeker of de combinatie van rood en roze bij je past? Probeer dan een mix van prints en effen uit. Het rood in het bloemmotief van de broek is zeer subtiel en straalt nog meer met een roze shirt.

Wil je de trend uitproberen, maar wil je ondanks de kleuren graag “rust” in je look? Dan kun je het beste kiezen voor effen kledingstukken in combinatie met puur wit. Zo ziet de outfit er bovendien superfris en zomers uit!

Gevorderden combineren niet alleen de kleuren, maar integreren ook nog een motief in de outfit. Om ervoor te zorgen dat deze look, die bestaat uit drie kledingstukken, er niet onrustig uitziet, moet je ervoor zorgen dat het boven- of onderkledingstuk of beide bovenkledingstukken dezelfde of vrijwel dezelfde kleur hebben – zoals hier het bloemmotief het rood van de cardigan bevat.

Shop this Look now!