Sustainable fibre

Sustainable fibre

Step by Step

Lyocell

Lyocell

Lyocell is 100 procent biologisch afbreekbaar. Bijna alle chemicaliën die bij de productie van lyocell worden gebruikt, worden gerecycled. De vezels combineren de positieve eigenschappen van bekende natuurvezels – ze zijn net zo verkoelend als linnen, verwarmend als schapenwol en absorberen beter dan katoen.

TENCEL™ Lyocell

TENCEL ™ is de merknaam van Lenzing AG voor zijn lyocell-vezel, die uit gecertificeerde, duurzame bossen (voornamelijk eucalyptusbossen) wordt gewonnen. Gebruik van pesticiden, meststoffen of irrigatie is daarbij niet nodig. TENCEL™ Lyocell staat voor hoog draagcomfort en geeft de huid een koel en zijdezacht gevoel.

TENCEL™ Lyocell
Duurzame viscose

Duurzame viscose

Duurzame viscose is viscose waarbij het milieu minder belast wordt door gebruik van regionaal hout en afvoerlucht- en afvalwaterzuiveringsprocessen (bijv. modal, Tencel™).

LENZING™ ECOVERO™ Viscose

De duurzame viscosevezel van het merk LENZING™ ECOVERO™ van Lenzing AG verbetert de eco-balans van conventionele viscose aanzienlijk: voor de productie wordt alleen gecertificeerd hout uit de duurzame bosbouw gebruikt, voor de verwerking worden chemicaliën en water hergebruikt.

LENZING™ ECOVERO™ Viscose

Andere thema's

Lees meer over gerecyclede en duurzame materialen en milieuvriendelijke productiemogelijkheden:

eco friendly
recycled fibre
organic cotton
for people and planet