Office Look

Office Look

Na het eerste kopje koffie moet het vaak snel gaan, gewoon wat aantrekken en op naar kantoor. De meesten onder ons herkennen dit scenario vast wel. Terwijl we nog radeloos voor onze kledingkast staan, krijg je al een eerste reminder voor een meeting op je telefoon.

Business at its best

De juiste office look is belangrijk voor een professioneel voorkomen. We hebben wel goed nieuws voor je: mannen zijn vaak beperkt tot een maatpak, maar voor vrouwen is het meestal toch wat flexibeler. Afhankelijk van de sector waarin je werkt, kan het zijn dat je voor een formelere look moet gaan. De Street One redactie overloopt graag de passende dresscode met jou.

Office Look

Wat is er typisch voor de office look?

Business outfits voor dames moeten aan verschillende criteria voldoen. We zien er immers niet graag stoffig uit, maar eerder elegant en modern. Bovendien kiezen we graag voor een stijl die tegelijkertijd ons bedrijf vertegenwoordigt. Hoe kan dat dan? De office stijl mag trendy, maar daarom niet altijd casual zijn. Er zijn gelukkig enkele fashion pieces die erg handig kunnen zijn bij het kiezen van je office look.

Hou de volgende regel in je achterhoofd: één business key piece in combinatie met één trendy item. Met deze regel zal je zien dat het stijlen van je look heel wat makkelijker wordt.

Office Look

ZO STIJLEN WE DE OFFICE LOOK

Office look

1. De klassieke

De blazer is eigenlijk de belangrijkste essential voor een office look. Een blazer komt tot aan de heupen en zorgt op kantoor voor een klassieke look. Je kan hem makkelijk combineren met een eenvoudig shirt of met een bijpassende blouse. Een slim fit broek maakt je office look helemaal af.

Vrouwelijke blouses zijn vaak geschikt voor een business dresscode. Ze zijn perfect om een geslaagde business outfit voor dames mee te stylen. Blouses zien er niet alleen klassiek uit, ze kunnen ook casual gecombineerd worden. Met kraag, met lange of korte mouwen, effen of gestreept. Blouses bieden meer mogelijkheden dan gedacht.

Tip: Met onopvallende en donkere kleuren speel je op veilig.

TOP BUSINESS ESSENTIALS: BLOUSES EN BLAZERS

2. De moderne

Paperbagbroeken en culottes zorgen voor een stijlvolle en moderne look. In combinatie met een losse blazer moet je ervoor zorgen dat het shirt of de blouse niet te opvallend is. Het is belangrijk ervoor te zorgen dat de outfit niet te druk overkomt.

Marlene-broeken zijn momenteel erg hip. Dankzij de wijde pijpen zien deze broeken er zowel elegant als casual uit. Bovendien zijn ze erg comfortabel en zetten ze je figuur mooi in de kijker. Je kan niet anders dan je er goed in voelen.

Tip: Durfallen kunnen ook kiezen voor een broek of blazer met allover print.

BROEKTRENDS VOOR OP KANTOOR

3. De gevarieerde

Soms lijkt het wel alsof alle dagen hetzelfde zijn. Elke dag dezelfde to-dolijsten, dezelfde meetings, dezelfde looks. Stop! Vooral dat laatste kan je makkelijk veranderen. Op warme dagen voelt het zo goed om je benen de nodige vrijheid te geven, ook op kantoor! Jurken van hoogwaardige materialen in onopvallende kleuren zorgen voor een mooie en vrouwelijke look. Ze mogen zeker getailleerd zijn en komen best tot aan de knie. Een saaie meeting voelt al heel wat beter als je een luchtig jurkje draagt.

Tip: Je kan je figuur net wat meer accentueren door een riem over je wijde jurk te dragen.

GEDAAN MET SAAIE LOOKS OP KANTOOR

Office Look

OVERZICHT VAN DE BUSINESS LOOKS

  • Blazers zorgen ervoor dat elke look geschikt is voor op kantoor
  • Blouses zien er klassiek uit, maar kunnen ook casual gedragen worden
  • Paperbagbroeken en culottes zorgen voor net dat tikkeltje extra
  • Marlene-broeken zetten je figuur mooi in de kijker
  • Jurken zijn perfect voor gevarieerde looks op kantoor

ONTDEK MEER STIJLEN