MARINE LOOK

Marine Look

De marine look is een echte klassieker in de modewereld dankzij de tijdloze kleuren en patronen, veelzijdige stylingsmogelijkheden en eenvoud. Vooral in de lente en zomer doet de maritieme stijl het goed.

Een blauw-wit gestreepte Klassieker

Het is niet zonder zonder reden dat we zo gek zijn op marine outfits: de frisse kleuren, casual pasvormen en lichte materialen laten ons dromen van de zee, het zand en de zon.
Street One toont graag wat er zo typisch is aan de marine look en hoe je hem afwisselend kan combineren.

Marine Look

Wat is er typisch voor de marine look?

In tegenstelling tot andere looks, kan je de marine look herkennen aan enkele typische kenmerken: het gaat in principe altijd om twee kleuren die gecombineerd worden door een patroon: blauw en wit met strepen. Klinkt eenvoudig en dat is het ook. En toch kan je met deze 3 basics steeds opnieuw spannende outfits samenstellen. Naast strepen zijn ook stippen en maritieme prints zoals ankers populaire elementen voor een marine outfit.

Vaak wordt dit soort looks aangevuld met een opvallend rood detail. Je kan je maritieme look helemaal afwerken met gouden juwelen zoals grote oorringen of een ketting.

Het mooie aan de marine look? Dankzij zijn eenvoud is hij erg veelzijdig en kan je hem perfect voor verschillende gelegenheden dragen.

ALLROUNDER

DE MARINE LOOK KAN ONTSPANNEN, CASUAL, VROUWELIJK EN KLEURRIJK GEDRAGEN WORDEN

Marine Look

1. Ontspannen basic-stijl

De basis van een maritieme look bestaat uit basic kleuren en patronen, het is dan ook net de combinatie van zulke basics die voor een ontspannen marine outfit zorgt: een blauw-wit gestreepte broek met wijde pijpen gaat perfect samen met een wit shirt. Materialen zoals linnen zorgen voor een echte summer feeling en passen perfect bij een maritieme stijl! Een rode sjaal zorgt voor de nodige kleur. Deze outfit is perfect voor een lange strandwandeling, vind je niet?

Maar als je liever gaat shoppen in de stad, dan kies je best voor een andere basic look: denk bijvoorbeeld aan een witte spijkerbroek met een gestreepte en oversized hemdblouse. Je kan de bovenste knopen van je blouse open laten. Je kan vooraan eventueel een knoop maken zodat je marine look echt erin slaagt om alle aandacht naar zich toe te trekken. Witte sneakers en een spijkerjack passen ook altijd mooi samen.

BASIC MUST-HAVES

2. Smart casual

Ook op kantoor kan je perfect kiezen voor een marine look, je kan hem namelijk niet alleen ontspannen, maar ook elegant combineren: kies bijvoorbeeld voor een blauwe paperbagbroek of een broek met wijde pijpen en combineer die met een witte blouse of een wit shirt. Om je outfit te voorzien van een maritieme eyecatcher kan je kiezen voor een blauw-wit gestreepte blazer. In de zomer kan je je look bovendien combineren met mooie sandalen.

Wil je graag meer kleur? Vervang het witte shirt dan door een wit-rood gestreept exemplaar en combineer het met een effen blauwe blazer. Maak je marine look helemaal af met een rode tas.

CHIC IN MARINE

3. Vrouwelijk

Een maritieme look is ook perfect geschikt voor een zomers feestje waarop je je graag elegant en vrouwelijk wil voelen: kies hiervoor voor een gestreepte maxijurk of -rok. Gouden juwelen zorgen een betoverend effect. Bovendien kan je je outfit mooi combineren met elegante sandalen of espadrilles. Zodra het afkoelt kan je je maritieme outfit makkelijk aanvullen met een spijkerjasje.

MARINE VOOR BIJZONDERE GELEGENHEDEN

4. Maritieme kleurschakering

Wil je je look graag meer laten opvallen? Dan is het belangrijk dat je kiest voor rood in plaats van blauw o wit. Zorg ervoor dat de belangrijkste items in je outfit rood zijn, een rood detail volstaat dan niet. Een lichte en rode broek met wijde pijpen en in combinatie met een blauw-wit gestreept shirt legt automatisch de focus op de rode broek.

Een blauwe jeans en een blauw-wit gestreept shirt kunnen trouwens ook perfect gecombineerd worden met een rood jasje of een blazer. Als je toch liever niet wil dat de rode kleur alle aandacht naar zich toetrekt, kan je ervoor kiezen om rode sneakers te dragen.

MARINE KAN MEER DAN GEWOON BLAUW EN WIT

Marine Look

EEN LAATSTE CHECK-UP

Eenvoudig betekent niet dat er toch niet enkele maritieme trucjes zijn die je kunnen helpen om een geslaagde marine look samen te stellen:

  • Combineer niet teveel kleuren met elkaar: Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een blauw-witte look met een accent in een andere kleur, voor een klassieke marine outfit denken we dan meteen aan rood.
  • Zorg voor evenwicht tussen items met en zonder patroon: Voor een harmonieuze maritieme look kan je echt niet zonder een gestreept kledingstuk.
  • Je hoeft niet altijd te kiezen voor wit en blauw: Voor meer afwisseling kan je de focus leggen op wat meer opvallend rood.

ONTDEK MEER STIJLE